Καινοτομούμε στις εξαγωγές

Προσέξτε παρακαλώ τα παρακάτω tweets της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά ( @mdenaxa ) από το Παρίσι:

Maria Denaxa @mdenaxa [26-02-2012, 15:45 - 16:15]
 
- H γαλλική Air Mediterranne προτείνει σε απολυμένους υπαλλήλους της να τους επαναπροσλάβει με Ελληνικό μισθό στην θυγατρική της Hermes Airlines.

- Οι Γάλλοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχθούν το ελληνικό καθεστώς και αντίστοιχες αποδοχές που θα είναι 30% χαμηλότερες σε σχέση με τη Γαλλία .

- Οι αποδοχές 1 αεροσυνοδού από 1200€ στη Γαλλία θα μειωθούν στα 900 στην Ελλάδα, του κυβερνήτη από 5000 σε 3700 συγκυβερνήτη από 3500 στα 2600€

-  Οι Γάλλοι που θα επαναπροσληφθούν με ελληνικό μισθό θα εργάζονται και στη Γαλλία όπου εδρεύει η μητρική εταιρία .

- Δεν ξέρω τι γίνεται με την φορολόγηση των θυγατρικών όμως αν οι εργαζόμενοι είναι Γάλλοι και η οικία τους Γαλλία, η φορολογική δήλωση θα πρέπει να γίνεται Γαλλία και με τον Ελληνικό μισθό θα είναι τραγωδία η υπόθεση.

Όπως καταλαβαίνετε, ξεδιπλώνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή του ελληνικού δράματος: χωρίς την επιβολή κάποιας λιτότητας στη Γαλλία, χωρίς κάποιο πρόβλημα, Γάλλοι εργαζόμενοι υποβάλλονται στη δική μας (όχι κάποια άλλη, αντίστοιχη) λιτότητα. Δηλαδή, οι που δεν ήταν "τεμπέληδες", οι που δεν "έφταιξαν", οι που δεν τα "έφαγαν μαζί", έχουν την τύχη μας, μόνο και μόνο γιατί μια χώρα της ευρωζώνης (η Ελλάδα δηλαδή), δέχθηκε το μνημόνιο.

Νομίζω ότι καθένας πλέον καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Οι εργαζόμενοι θα είναι οι ίδιοι Γάλλοι που δούλευαν και πριν στη Γαλλία, αλλά θα πληρώνονται σαν Έλληνες (και θα φορολογούνται σαν Γάλλοι - τόμπολα!). Οι Έλληνες δεν κερδίζουν τίποτε από αυτό, αλλά οι Γάλλοι χάνουν πανηγυρικά. Παράλληλα, αποδεικνύεται εμπειρικά ότι ο βιασμός της Δημοκρατίας σε μια μόνον χώρα της ευρωζώνης είναι αρκετός, για να παραβιαστούν τα εργασιακά δικαιώματα σε όλη την ευρωζώνη - και βεβαίως στον πυρήνα της.

Οι στόχοι του μνημονίου καταφανώς επιτυγχάνονται. Οι εξαγωγές μας άρχισαν: εξάγουμε λιτότητα στη Γαλλία!!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Τον Πολωνό υδραυλικό φοβόντουσαν, από τον Έλληνα τραπεζίτη το βρήκαν!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υποστράτηγος ε.α. Ράμπο

Ο Λάζαρος

Συνδιαμορφώνοντας την κοινωνία που οραματιζόμαστε