Ιδιότυπη δικτατορία

 

Δείτε παρακαλώ αυτό το video.

Ομολογώ ότι το παρακολούθησα ολόκληρο - και τρόμαξα.

  • Δεν με τρόμαξε η απουσία σεβασμού στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς· είναι γνωστή η συμπεριφορά των υπηρετών της τρόικα.
  • Δεν με τρόμαξε ότι η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά και κανείς δεν της απαντά: οι ακροδεξιοί (υποτίθεται Νεοδημοκράτες) αντιμετωπίζουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Ελλήνων σαν ενοχλητικά έντομα - τους «ανέχονται» στη Βουλή «τους».

Αυτό που με τρόμαξε - και κυριολεκτώ - είναι το εξής: ο Βιρβιδάκης, γνωρίζει ότι οι κάμερες μεταδίδουν τη συνεδρίαση. Γνωρίζει ότι η συμπεριφορά του προβάλλεται. Γνωρίζει ότι, όλα τα προηγούμενα καταγράφονται κι ότι θα είναι διαθέσιμα σε κάθε πολίτη. Και, δεν τον ενδιαφέρει.

Δεν τον ενδιαφέρει αν όλοι οι πολίτες διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει κοινοβούλιο. Ίσως να το επιδιώκει κιόλας - να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι η Βουλή έχει ρόλο διακοσμητικό, όπως π.χ. η βασιλεία στις σκανδιναβικές χώρες.

Με μεγάλη ταχύτητα παγιώνεται η αντίληψη ότι, όποιος «θέλει να σώσει την Ελλάδα», όποιος κερδίζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο μήκος της κυβερνητικής του θητείας. Μια μορφή δικτατορίας, με εκλεγμένους δικτάτορες. Προσέξτε, όχι «κοινοβουλευτική χούντα», η ίδια η ιδέα του κοινοβουλευτισμού είναι εντελώς απούσα όπως αποδεικνύει ο Βιρβιδάκης· ιδιότυπη δικτατορία, όπου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον επόμενο υπηρέτη των «δανειστών».

Το ξαναλέω: η δημοκρατία βρίσκεται σε έσχατο κίνδυνο
Σε λίγο θα είναι πάρα πολύ αργά· αν δεν είναι ήδη.




Σχόλια

Ο χρήστης Ein Steppenwolf είπε…
Διάβασα στο Διαδίκτυο πως όταν η πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών ανήκει στη συμπολίτευση και οι βουλευτές αυτοί δεν δηλώνουν την αντίθεσή τους με το άρθρο, τεκμαίρεται ότι συμφωνούν μαζί του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υποστράτηγος ε.α. Ράμπο

Ο Λάζαρος

Συνδιαμορφώνοντας την κοινωνία που οραματιζόμαστε