Israel quo vadis?


Ας προσπαθήσουμε (αν θέλετε) σ' αυτό το post, να ακουμπήσουμε στην άκρη την ηθική μας.
Δηλαδή:

  1. Δε μας νοιάζει ποιοί και πόσοι πεθαίνουν.
  2. Δε μας νοιάζει ποιός έχει δίκιο.
  3. Δεν έχουμε κανένα συναίσθημα.
Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολο. Ισχυρίζομαι όμως ότι είναι χρήσιμο (να δείτε που και πάλι στα ίδια συμπεράσματα καταλήγουμε για τούτη την σφαγή).

Άκουσα χτες στην τηλεόραση και έμεινα εμβρόντητος, ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις καθηλώθηκαν στο Bint Jbell μέσα στο Λίβανο. Επιβεβαίωσα την είδηση σήμερα, από το BBC.

E, δεν είμαστε καλά!!!!
(δεν χάρηκες Heinz; Χάρηκα - δεν είναι αυτό το θέμα μας, θυμηθείτε!!)

Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ασφαλώς ότι, το Ισραήλ, έκανε κακή εκτίμηση των δυνάμεων της Χεζμπολά. Αλλά, μετά από 24 χρόνια ύπαρξης και δράσης της Χεζμπολά, είναι δυνατόν η Μοσάντ (η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ) να την πάτησε έτσι;

Βέβαια, η Χεζμπολά μπορεί να δρα στα κρυφά. Ναι, αλλά γι' αυτό έχουμε τις υπηρεσίες πληροφοριών. Αλλιώς μας έφταναν και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Και, η Μοσάντ, θεωρείται μύθος στην πιάτσα. Με σχεδόν υπερφυσικές δυνατότητες.
Πούντες λοιπόν;;;
Γιατί, ο Λίβανος, είναι δίπλα, κολλητά στο Ισραήλ. Δεν είναι ας πούμε Αμερική - Ιράκ, που έγινε ο τάφος της CIA.

Ας σημειωθούν εδώ και τα εξής:
  1. Το Ισραήλ χτυπάει με βόμβες διασποράς, βόμβες φωσφόρου και χημικά. Αυτό σημαίνει ότι, το Ισραήλ δεν έχει καθορισμένους στόχους. Με δυο λόγια, δεν ξέρει που να χτυπήσει.
  2. Κατά συνέπεια, το Ισραήλ χτυπάει - κυρίως - αμάχους. Σήμερα χτύπησε δυο φάλαγγες με πρόσφυγες, φάρμακα και δημοσιογράφους που έφεραν τα καθορισμένα διακριτικά και είχαν άδεια από τις Ισραηλινές δυνάμεις να κινηθούν. Χτυπάει επίσης νοσοκομεία κι ό,τι άλλο χαρακτηρίζεται έγκλημα πολέμου. Γιατί να το κάνει αυτό; Θέλει το Ισραήλ (που εκμεταλλεύεται με χυδαίο τρόπο τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος) την κοινή γνώμη εναντίον του; Δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι απλώς, δείχνει την ανικανότητά του, να φέρει σε πέρας μια τακτική επιχείρηση.
  3. Η Χεζμπολά χρησιμοποιεί όπλα που το Ισραήλ δεν γνώριζε ότι έχει στην κατοχή της. Σήμερα χτύπησε με πύραυλο μέσου βεληνεκούς, βαθιά στο Ισραήλ κι έπεσε πανικός σε όλους. Αν το Ισραήλ είχε πληροφόρηση, έπρεπε λογικά νάχε στήσει την αντιπυραυλική προστασία του (όπως στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου που λειτουργούσε συστοιχίες Patriot). Άρα, κι εδώ πληροφοριακό χάος.
  4. Το Ισραήλ έχει καλέσει εφέδρους στα όπλα. Κάτι αρνητικό για την εσωτερική πολιτική του.
  5. Το Ισραήλ ζητά να αγοράσει τώρα βόμβες από τις ΗΠΑ. Άρα έχει καταναλώσει τα λεγόμενα "πυρομαχικά 15 ημερών θεάτρου επιχειρήσεων", με ατελέσφορο τρόπο, και πολύ περισσότερα απ' αυτά: δεν έχει εφεδρείες πυρομαχικών και ψάχνεται.
  6. Οι Αμερικανοί, βλέποντας ότι δεν τους στηρίζουν ούτε οι Βρετανοί, χαρακτήρισαν "εξωφρενική" τη θέση του Ισραήλ, ότι το στηρίζουν σ' αυτές τις επιχειρήσεις. Άρα, ούτε κι εδώ είχε προνοήσει το Ισραήλ να προλειάνει το έδαφος.
Έπεται το ερώτημα: γιατί συμβαίνουν αυτά;
Κάποιες πιθανές εξηγήσεις:
  1. Το Ισραήλ έχει ανοιχτεί σε δυο μέτωπα: Παλαιστίνη και Λίβανο. Ναι, αλλά, υποτίθεται ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονη επίθεση από τους Παλαιστίνιους, το Λίβανο, την Συρία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Που είναι η ετοιμότητά τους;;
  2. Το Ισραήλ μάχεται σαν λεοντάρι στη γωνία (η θέση του ΝΔ) για να επιβιώσει. Λεοντάρι ναι. Αλλά λεοντάρι με IQ φυκιού; Μπορούσε να κερδίσει χρόνο, να το τραινάρει, να προσπαθήσει να οργανωθεί, και μετά να επιτεθεί. Αλλά δεν τόκανε. Ηλιθιότητα; Δεν το νομίζω.
  3. Το Ισραήλ σύρθηκε σ' αυτές τις επιχειρήσεις από το Ιράν που συντόνισαν τη δράση Χεζμπολά - Χαμάς για να το προκαλέσουν και να το παρασύρουν. Ναι, αλλά, η Μοσάντ τι έκανε; Και οι πολιτικοί του Ισραήλ τι είναι; Τσαμπουκαλεμένοι πιτσιρικάδες που τους βγάζεις τη γλώσσα κι ορμάνε;;
  4. Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ, έχει ανάγκη να δείξει ότι μπορεί να στηρίξει την πολιτική των προκατόχων της και καλύτερα ακόμα. Πριν καν να ενημερωθεί, αποφάσισε να τρίξει τα δόντια στους ενθρούς.
Η τελευταία, μου φαίνεται ότι είναι η πλέον λογική ερμηνεία. Μια κυβέρνηση - παιδική χαρά, μπορεί κάλλιστα να πάθει ότι έπαθε αυτή η ισραηλινή κυβέρνηση, αν δεν είναι σε θέση να ξέρει τι ακριβώς γίνεαται γύρω της.

Αλλά τι πειράζει;;

Πειράζει στο εξής:

Αν είναι έτσι τα πράγματα, αυξάνουν δραματικά οι πιθανότητες να αντιδράσει η Συρία και να επιτεθεί στο Ισραήλ. Και μετά, θα γίνει γενική σύρραξη στην οποία, ή θα εμπλακούν ενεργά οι Αμερικανοί, ή θα χαθεί το Ισραήλ από το χάρτη. Γιατί, αν η Συρία εμπλακεί και φανεί ότι αντιμετωπίζει το Ισραήλ ισότιμα, τότε μπαίνουν στο παιχνίδι και η Ιορδανία και η Αίγυπτος.
Αν πάλι εμπλακούν ενεργά οι Αμερικάνοι, μέσω του ΝΑΤΟ, τότε θα μπλέξει όλη η Ευρώπη στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής και τότε είναι που η τρομοκρατία θα εξαπλωθεί παντού.

Μην ξεχνάμε ότι, το Ιράν ΔΕΝ είναι αστείο και τα οπλικά του συστήματα είναι σύγχρονα. Δεν είναι Ιράκ, ούτε Συρία. Και μπορεί να αποφασίσει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε φάση.

Αυτάααα.....

Σχόλια

Ο χρήστης Ecumene είπε…
Tελικα και το BBC δεν ειναι κακο....

που μας ελεγες να κοιταζουμε

το Al-Jazeera...
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Πυραυλοι παντως της Χεζμπολαχ

χτυπανε κυριως αραβικα χωρια....

απ' ο,τι ειδα στο Mega...

Kαι αυτοι στα τυφλα ριχνουνε...
Ο χρήστης heinz είπε…
Εργοτελίνα said...

"Kαι αυτοι στα τυφλα ριχνουνε.."

Ου καλά, ούτε λόγος!!
Αλλά αυτοί υποτίθεται ότι είναι βάρβαροι, ανοργάνωτοι, αρουραίοι σε τρύπες χωμένοι κλπ.
Οι άλλοι;
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Ρε μανία με τον Δήμου πια....

Ας εκανες ενα blog με τα αποφθεγματα

του Χαρη ...να γελουσαμε...


Ισχυουν αυτα που ειπε ο Απολυόμενος;;

Βρισκόμενος στην Ελλάδα, η σταυροφορία που έχει επιλέξει είναι η δικαιολόγηση του ορθού λόγου (όπως αυτός τον καταλαβαίνει τουλάχιστον), η καταδίκη της υπεύθυνης για όλα τα δεινά του κόσμου θρησκείας (ενώ τα απολύτως κοσμικά καθεστώτα της Σοβιετικής Ένωσης και του Τρίτου Ράϊχ ήτανε υποδείγματα ειρήνης και προόδου), και ο θαυμασμός του "φωτός" που μας έρχεται από την Αμερική (αυτό το αφήνω ασχολίαστο).
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Φανταζεσαι να κανει μηνυση
στον Απολλύοντα;;;....

Θα ναι κατι πρωτοφανές...
για το Ιντερνετ.....


@
Ειδατε σημερα την Κοντολιζα να
παιζει "πιανο" την προσευχη της
ειρηνης;;...

..οπως λεει και το BBC αλλαζει
σταση η Αμερικη μεσω "πιάνου"....
Ο χρήστης heinz είπε…
Εργοτελίνα said...

"Ρε μανία με τον Δήμου πια...."

Αυτό το παίρνω σαν παρατήρηση, κι έχεις δίκιο!!!


"Ισχυουν αυτα που ειπε ο Απολυόμενος;;

Βρισκόμενος στην Ελλάδα, η σταυροφορία που έχει επιλέξει είναι η δικαιολόγηση του ορθού λόγου"

Ναι, Καντ βασικά, το έχει πει ο ίδιος μια "εκστρατεία για τον εξορθολογιμσό της ελλ. κοινωνίας"


"ενώ τα απολύτως κοσμικά καθεστώτα της Σοβιετικής Ένωσης και του Τρίτου Ράϊχ ήτανε υποδείγματα ειρήνης και προόδου)"

όχι, εγώ δεν έχω καταλάβει τέτοιο πράγμα ποτέ και όσο για τους ναζί αποκλείεται.

" και ο θαυμασμός του "φωτός" που μας έρχεται από την Αμερική "

Κι εγώ είμαι φιλοαμερικάνος στο έτσι. Αλλά όχι στο αλλιώς. Για τον ΝΔ, δεν ξέρω.
Ο χρήστης heinz είπε…
Που να δεις φαντασίωση που έχω.

Να χώσω την Κοντολίζα στο πιάνο μου και να την κοπανάω με τα σφυράκια σε jazz αυτοσχεδιασμό!!!!
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Kαι μια εναλλακτικη λυση για να μην
χαλαμε τις καρδιες μας...
Προσφατα εσπειρα την ειδηση
οτι ο Χαρυ Κλυν εχει blog.....

Οσοι ειναι κατα της Παγκοσμιοποίησης
θα βρουν κειμενα που θα τους αρεσουν...

οπως αυτό...


Λαϊκιστής ε;;...αφου κατεβαίνει για υποψήφιος..........................

Του ευχομαι να φερει την Ποντιακη Αλλαγη..............................

Μονο ετσι θα ξεκολλησουμε απο
Γιωργακη και Κωστακη............
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Γκηρ μου,

Αν υποψιαστώ ότι οι ερωτήσεις που έκανα στο προηγούμενο θα ... άσε, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!!!!

Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι το "μετά", αφού μέχρι τώρα δεεεε... και θα παρει κι άλλο, σε ποιό σημείο είναι η απόλυτη απώλεια, ώστε να σταματήσει όποια από τις δύο πλευρές πρώτη, τι μοιρασιά έπεται, και ποιός θα δώσει τα εχέγγυα για κάτι τέτοιο (συν ότι δεν θα ξαναρχίσουν με την πρώτη ευκαιρία?)

Συγνώμη για τις "αοριστίες", οι φίλοι ξέρουν πως οι ακτινογραφίες είναι η αδυναμία μου, αλλά οι πολιτικές του είδους με στέλνουν στην εντατική Ωνασείου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα... Με το ζόρι συγκρατούμαι όλες αυτές τις μέρες και μιλώ περισσότερο από την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος κι όχι την οικονομικο-πολιτική. Οχι ότι περιμένετε εμένα, προς Θεού, και σίγουρα όχι ότι ξέρω περισσότερα, αυτό κι αν δεν... Απλώς ήθελα να το πω...

(συγκρατήστε με... φούντωσα, πάω να κάνω ντους με παγάκια!!!)

ΥΓ_ περιστέρι οικοδεσπότα έφτασε δεεεε...?
Ο χρήστης heinz είπε…
"περιστέρι οικοδεσπότα έφτασε δεεεε...?"

χμμμμ???????
Ο χρήστης ioannisk είπε…
Φίλε heinz: Μία συμβουλή, μην γράφεις posts όταν είσαι εκνευρισμένος ή φανατισμένος γιατί:

"οι Ισραηλινές δυνάμεις καθηλώθηκαν στο Bint Jbell μέσα στο Λίβανο." και "Σημαίνει ασφαλώς ότι, το Ισραήλ, έκανε κακή εκτίμηση των δυνάμεων της Χεζμπολά"
Πιθανόν αλλά ίσως το Ισραήλ να θέλει να έχει όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες. Δυτική χώρα γαρ οι "μάρτυρες" δεν είναι best sellers.

"Το Ισραήλ χτυπάει με βόμβες διασποράς, βόμβες φωσφόρου και χημικά." χημικά;;; μήπως χρησιμοποιεί και πυρηνικά; "Κατά συνέπεια, το Ισραήλ χτυπάει - κυρίως - αμάχους." αν χρησιμοποιούσε τέτοια όπλα σε αμάχους οι νεκροί δεν θα ήταν 600 αλλά 600.000, απλή λογική.

"την αντιπυραυλική προστασία του " η οποία έτσι και αλλίως μπάζει. Star wars you know?

"Το Ισραήλ έχει καλέσει εφέδρους στα όπλα. Κάτι αρνητικό για την εσωτερική πολιτική του." γιατί "αρνητικό για την εσωτερική πολιτική του."; όσο για τους έφεδρους, σε πόλεμο είναι τι ποιο λογικό;

"δεν έχει εφεδρείες πυρομαχικών και ψάχνεται." Κόψε κάτι! Ως και η Ελλάδα έχει αρκετα πυρομαχικά να κάνει όλο τον Λϊβανο χωράφι για πατάτες 25 φορές.

Για τα σενάρια σου, δεν είμαι guru των geostartegics (ούτε του καφενείου) αλλά μάλλον συμφωνώ για το τέταρτο χωρίς να συμερίζομαι τα "επιχειρήματα" (Μια κυβέρνηση - παιδική χαρά κλπ) σου.

"αυξάνουν δραματικά οι πιθανότητες να αντιδράσει η Συρία " Η Συρία; η χώρα που της έκανε ΜΠΟΥ η Τουρκία και πέταξε στα σκουπίδια τον Ocalan σε χρόνο dt? (άσχετο, το ξέρεις πως οι ποιο καταπιεσμένοι Κούρδοι είναι οι Κούρδοι της Συρίας έτσι; αν έρθεις Αθήνα πες μου να σε παω σε ένα εστιατόριο που δουλέυει ένας Κούρδος πρόσφυγας από την Συρία, τους απαγορεύουν να πάνε ως και σε σχολεία. Οι Κούρδοι της Συρίας είναι από τους ελάχιστους κατατρεγμένους στους οποίους δίνει η χώρα μας πολιτικό άσυλο. 50 (!!!!!!) άτομα κάθε χρόνο παίρνουν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα στις 5000 αιτήσεις).
" θα χαθεί το Ισραήλ από το χάρτη. " από ποιον; από τα τ-55 της Συρίας ή από τα Mig-23 της;
"τότε μπαίνουν στο παιχνίδι και η Ιορδανία και η Αίγυπτος." και να μπει η Ιορδανία... Όσο για την Αίγυπτο, αν εξαιρέσουμε το πες αλεύρι το Suez σε γυρεύει δεν νομίζω πως είναι τόσο ΜΑΛΑΚΕΣ να εμπλακούν σε πόλεμο με το Ισραήλ, ειδικά καλοκαιριάτικα (τουρισμός των δυτικών...).
Ρε φίλε, το Ισραήλ έχει κερδίσει ΧΑΛΑΡΑ όλες αυτές τις χώρες μαζί όσες φορές τις πολέμησε και τότε είχαν την υποστήριξη της ΕΣΣΔ, τώρα θα το κερδίσουν; Δηλαδή ήμαρτον! η Hezbollah κάνει αντάρτικο αυτές οι χώρες έχουν οργανωμένο στρατό, ούτε αυτή την διαφορά δεν μπορείς να δεις;

"Αν πάλι εμπλακούν ενεργά οι Αμερικάνοι, μέσω του ΝΑΤΟ, τότε θα μπλέξει όλη η Ευρώπη" Και η Ανδόρα και το Άγιο Μαρίνο; Ευτυχώς έχω πάει και στις δύο...

"Μην ξεχνάμε ότι, το Ιράν ΔΕΝ είναι αστείο και τα οπλικά του συστήματα είναι σύγχρονα. " Ποια είναι αυτά; και πως θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ;

Έχεις σκεφτεί να γράψεις σενάριο για ταινία του Holywood? τύφλα να έχει το: http://www.blogger.com/comment.g?blogID=27467689&postID=115297660100226513

Σε αφήνω στις κολακείες του x-man, είναι ανούσιο...

@Εργοτελίνα
"Πυραυλοι παντως της Χεζμπολαχ

χτυπανε κυριως αραβικα χωρια...."
Δεν ξέρω για το "κυριως" αλλά πολύ συχνά!
Ο χρήστης heinz είπε…
ioannisk, εσένα βλέπω να χάνεις συστηματικά την ψυχραιμία σου.

Προς τι η σύγχυση;

Ηρεμία παρακαλώ, είναι λυπηρόν μεν ότι τα παλικάρια του Ισραήλ, δεν φτάσανε μέχρι την ...Κωνσταντινούπολη σε χρόνο dt, αλλά ας μη συγχυζόμαστε....
Ο χρήστης ioannisk είπε…
Συστηματικά; θέλω να πιστεύω πως όχι όπως και ότι διαθέτω την απαραίτητη αρετή να ζητάω συγνώμη όταν συμβαίνει (http://www.blogger.com/comment.g?blogID=26101602&postID=115278037535908838)

Και σίγουρα τώρα ποια δεν με τσαντίζουν "αναλύσεις" καφενείου.
Ο χρήστης heinz είπε…
To αν είναι αναλύσεις καφενείου ή όχι, είναι ασφαλώς συζητήσιμο.

Να ξέρεις πάντως ότι υπήρξε μια μακρά περίοδος (1989-2001) που πληρωνόμουν ακριβώς για να κάνω τέτοιες αναλύσεις, ΚΑΙ από την κρατική ραδιοφωνία. Και μάλιστα (σε σχέση με άλλους συναδέλφους, μη φανταστείς τίποτα σπουδαία ποσά), καλοπληρωνόμουν.

Το να γίνεσαι όμως αναίτια είρων επειδή δεν αντέχεις την άλλη άποψη, δεν είναι νομίζω σωστό.

Με είχες ρωτήσει τι μου τη δίνει. Σου απάντησα, σε προηγούμενο post (εκεί που είχες ρωτήσει), υποθέτω ότι δεν το διάβασες....
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Tη σιωπη του αραβικου κοσμου πως την εξηγεις;;...


Και μενα μου φανηκε λιγο τραβηγμενο
οτι θα εμπλακεί η Αιγυπτος
και η Ιορδανία...

αυτό πως θα γίνει;;..με λαικη επανασταση;;...
Ο χρήστης magnon είπε…
A rebellion of the people?

LOL

Please, tell me who shall rebel against whom?

I know, I am revealing a secret to you, but that’s because you are such a lovely pal/gal, so do not tell it to others: Palestinians, and with this I am referring to the refugees, do not enjoy high estimations by the local populations of the various Arab countries. They are the local pariahs. In short, they are glad that Israelis are taking (good) care of them, and pray to God for that. Basic reasons for that is that they are accused for refusing to fight at the battle but preferred to run away. They should stay inside Israel and have done for they should have done. Now, the game is lost.
Ο χρήστης magnon είπε…
I did not get an answer why using children as weapons falls not under "war crimes"!
Ο χρήστης heinz είπε…
@εργοτελίνα

Δεν είπα ότι θα συμβεί. Είπα ότι είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο.
Δες το άλλο Post, να καταλάβεις όλη την σημασία που έχει αυτό για μένα.

Πάντως, τα καθεστώτα εκεί υπόκεινται σε τρομερές πιέσεις. Κι υπάρχει όριο.

@ ecevit

Μόλις διάβασα ότι οι Παλαιστίνιοι είναι οι παρίες μεταξύ των Αράβων, σταμάτησα να διαβάζω.
Ενημερωτικά: οι Παλαιστίνιοι, είναι οι λόγιοι των Αράβων και πολλοί ερευνητές τους χαρακτηρίζουν ως αστική τάξη των Αράβων.
Ο χρήστης magnon είπε…
you are totally wrong.
Ο χρήστης heinz είπε…
" falls not under "war crimes"!"

Αυτά ή παρα-λόγια αγγλικά είναι, ή δε ξέρω τι μου γίνεται, ή μπα και σηκώθηκε ο Σαίξπηρ απ' τον τάφο;;;

τεσπά, ναι είναι έγκλημα πολέμου.
Τι διαχωρίζει τα "πολιτισμένα κράτη" από τους "τρομοκράτες"; Αυτό. Άρα και το Ισραήλ falls under the "terrorists" category που θάλεγε κι ο Σαιξπήρος (μπας κι είναι "Σεξ-πύρρος";).
Ο χρήστης heinz είπε…
_ecevit_ said...

"you are totally wrong. "

Καλά, ρώτα 30-40 Άραβες νας δεις.
Άμα δε θες, μην το πιστεύεις, ελέυθερα.

Πάω για καφέ.
Ο χρήστης magnon είπε…
Kai esy rota kanenan Livanezo, Egyptio h Iordano na soy ton pono toy kai ase ta agglika moy isiha.
Ο χρήστης heinz είπε…
Εγώ τα αγγλικά σου τα αφήνω ήσυχα.
Η έρμη η αγγλική τι σου φταίει και την βασανίζεις έτσι;;;

Κι από Άραβες, άσε, ρωτάω από το 1980...
Ο χρήστης magnon είπε…
hehehe geia ayto toys peirane sto kynigeito apo sxedon olles teis xorais. Grafo sxedon, epeidei thailo na eimai dikaios se periptosi poy brethei kapeia na mhn to exei kanei.
Ο χρήστης heinz είπε…
"hehehe geia ayto toys peirane sto kynigeito apo sxedon olles teis xorais. Grafo sxedon, epeidei thailo na eimai dikaios se periptosi poy brethei kapeia na mhn to exei kanei."

kynigeito -> κυνηγητό
olles -> όλες
teis xorais -> τις χώρες
Grafo -> γράφω
epeidei -> επειδή
thailo -> θέλω
periptosi -> περίπτωση
kapeia -> κάποια

Επιτέλους, ποιά είναι η μητρική σου γλώσσα;
Ο χρήστης magnon είπε…
Ah, lathos moy megalo poy den roteisa giatei den symperievales stis kathgories tvn "war crimmes" thn xroisoi pedaivn. Giati to pareleices? Prokat;aleicei?
Ο χρήστης magnon είπε…
Opos thelo ta grafo ke vtei thailo rotago.
Ο χρήστης heinz είπε…
"roteisa giatei den symperievales stis kathgories tvn "war crimmes" thn xroisoi pedaivn. Giati to pareleices? Prokat;aleicei?"

roteisa -> ρώτησα
giatei -> γιατί
crimmes -> crimes
xroisoi -> χρήση
pedaivn -> παιδιών

Ενημερωτικά: ΔΕΝ έχω καμμία πληροφορία για παιδιά-βομβιστές. Ό,τι ανόητο λέει ο καθένας, δεν σημαίνει ότι ισχύει.
Αν υπάρχει τέτοια αξιόπιστη αναφορά, ευχαρίστως να την ελέγξω.
Αλλιώς, προβοκάτσιες αλλού.
Ο χρήστης heinz είπε…
"Opos thelo ta grafo ke vtei thailo rotago."

Opos -> όπως
thelo -> θέλω
vtei -> ότι
thailo -> θέλω
rotago -> ρωτάω

Ενημερωτικά: Θυμίζεις έντονα τον μοναχό Σαλβατόρε, από το "Όνομα του Ρόδου" του Έκο.
Ο χρήστης magnon είπε…
Hehehe pali me ekanes na gelaso. Se epiasa adiavasto. Oste den jereis, den akoyses, toylaxiston rotises na matheis?
Ο χρήστης heinz είπε…
"Se epiasa adiavasto."

Σιγά το κατόρθωμα, τώρα πλέον τέλειωσα θα αυτοκτονήσω....

Τις αναφορές τις βρήκες να τις παραθέσεις, ή θα κελαϊδάμε σαν πουλάκια;;;
Ο χρήστης heinz είπε…
Κι εκείνος δεν απάντησε,
και πως να απαντήσει,
που σε ποιά γλώσσα τάχατε,
η σκέψη ν' ακουμπήσει;

Η γλώσσα είναι άρχοντας,
όμως το νοιώθουν λίγοι,
κι είναι πολλοί που στο μυαλό,
είναι απλώς κολλήγοι.

[Heinz, 2006]
Ο χρήστης magnon είπε…
Look at this:

http://image.guardian.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2002/06/28/baby256.jpg

And save me your propaganda claims.
Ο χρήστης magnon είπε…
And this too:

http://watch.windsofchange.net/pics/2005/mideast_lebanon_palestinian.jpg

And this as well:

http://photos1.blogger.com/blogger/3879/2073/1600/reuters1.jpg

http://www.tampabayprimer.org/images/suicide.jpg

http://watch.windsofchange.net/pics/2005/mideast_lebanon_palestinian.jpg

The rest you may search yourself. I won't make it easy for you.
Ο χρήστης magnon είπε…
The difference is huge. On one side we have war, whereas on the other side we are witnesses of a permanent war crime made by the parents.
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Eπειδη δεν πιανει η URL που
εδωσε ισως εννοει αυτό
Ο χρήστης Ecumene είπε…
Επειδή ειπώθηκε κατι
για Παλαιστίνιους παρίες
και λόγιους....




Γεννημένος το 1935 στην Ιερουσαλήμ, ο Εντουαρντ Σαΐντ είναι γιος εύπορης Παλαιστινιακής χριστιανικής οικογένειας. Από μικρός έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία και την κλασική μουσική, ιδιαίτερα την όπερα και το πιάνο. Η παιδεία του είναι κυρίως δυτική και φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία στην Ιερουσαλήμ αλλά και στο Κάιρο, όπου η οικογένειά του κατέφυγε μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 και τον διαμελισμό της Παλαιστίνης. Το 1951 πήγε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία και έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1963. Από τότε είναι καθηγητής Αγγλικής και Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Πολυγραφότατος, είναι συγγραφέας πάνω από 20 βιβλίων μεταφρασμένων σε 26 γλώσσες, με εύρος θεμάτων από τη λογοτεχνική κριτική και θεωρία ως την πολιτική, την ιστορία και τη μουσική. Εχει δική του στήλη στις αραβικές εφημερίδες «Al Hayat» του Λονδίνου και «Al Ahram» της Αιγύπτου, είναι κριτικός κλασικής μουσικής στο περιοδικό «The Nation» και κείμενά του εμφανίζονται τακτικά σε έγκυρες εφημερίδες, όπως ο «Guardian», η «Monde Diplomatique, οι «New York Times» κτλ. Επιπλέον, ο Σαΐντ έχει δώσει διαλέξεις σε πάνω από 200 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και πρόεδρος του Modern Language Association, το οποίο είναι το επαγγελματικό όργανο των καθηγητών λογοτεχνίας στις ΗΠΑ. Του έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, όπως το βραβείο Sultan Owais το 1998 για το γενικό του έργο. Το βραβείο Sultan Owais είναι το πιο σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο στις αραβικές χώρες και ο Σαΐντ είναι ο μοναδικός αμερικανός πολίτης που έχει τιμηθεί με αυτή τη διάκριση.
Ο χρήστης magnon είπε…
Oti peis, Ergatolina moy, poios tha mporesei na antilegei se sena? :)
Ο χρήστης heinz είπε…
Όχι δεν εννοεί αυτό, αλλά κατί παρόμοιες, παιδιά που παρελαύνουν με πλαστικά πιστόλια και σημαίες.

εδώ
εδώ
εδώ
εδώ

Ε και λοιπόν;

Άλλο αυτό (που σαφώς το καταδικάζω) κι άλλο τα παιδιά-βομβιστές.

Από το 1980 είναι κοινός τόπος ότι, τα παιδιά της Παλαιστίνης, μαθαίνουν να γεμίζουν γρήγορα τους γεμιστήρες του Kalasnicov.
Ίσως μερικά τσιράκια δεν θέλουν να καταλάβουν ότι, ένας έθνος που βρίσκεται σε πόλεμο, είναι άλλη φάση.

Υπενθυμίζω:
"..κι ένα μικρό κλεφτόπουλο, δεν τρώει δεν τραγουδάει..." κλπ.
Ο πόλεμος αυτός, 60 χρόνια τώρα, έχει μέσα του όλη την κοινωνία της Παλαιστίνης. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Επαναλαμβάνω: Καταδικαστέο.
Επαναλαμβάνω: Άλλο αυτό, κι άλλο παιδί - βόμβα (όχι βέβαια ότι αποκλείεται να το ζήσουμε κι αυτό).

Άρα, το συμπέρασμα του μοναχού Σαλβατόρε: γεννιούνται εγκληματίες, είναι στη φύση τους. Σκοτώστε όλα τα μπάσταρδα-παρίες, να τελειώνουμε.

Καλό, καλό....

Υ.Γ. Βρε ούστ! (sth glvssa sou: bre oust!)
Ο χρήστης heinz είπε…
_ecevit_ said...

"Oti peis, Ergatolina moy, poios tha mporesei na antilegei se sena? :) "

Κι ο διάσημος Σαλβατόρε του Έκο, ερωτύλος ήτανε ο σχωρεμένος....
Ο χρήστης magnon είπε…
Eisai vathia nyxthomenos. Kal;ytera ;etsi par;a na jypn;iseis ap;otoma kai na saltareis teleios. Kia to paidi bobma zhsame. Pampoles fores.
Ο χρήστης magnon είπε…
San dhmossiografos poy eisai, h itheles na eisai, h epomeny ystoreia poy tha mas peis na einai h istoria toy patera-ktinos poy skotose ton mikro yio toy me apotero skopo na sykofantisei toys isrelinoys stratiotes. Alla....
Ο χρήστης magnon είπε…
Proof of War Crimes against the Palestinians

http://www.msnbc.com/c/0/45/959/inline/twip_2001_1213_05.jpg

http://www.worldnetdaily.com/images/20001110_xndku_piggygun.jpg

http://www.israelinsider.com/channels/diplomacy/images/dip_0036_art.jpg

the end.
Ο χρήστης Γιάννης Καραμήτρος είπε…
Μετά από 8 και πλέον χρόνια το Ισραήλ ζει και βασιλέυει η Συρία έχει διαλυθεί από φονταμενταλιστές μουσουλμάνους, δεν νομίζω να είναι πίσω και από αυτούς το Ισραήλ, το Ιράν πάει να τα βρει με τις ΗΠΑ, στο γράφω φιλικά αλλά μάλλον έπεσες έξω στις προβλέψεις σου :)

Δεν έχει νόημα να σχολιάσω τη κατάσταση της Ελλάδας μιας και μάλλον θα διαφωνίσουμε ριζικά για το ποιος ευθύνεται για τα χάλια μας, ο βασικός υπαίτιος μας κυβερνούσε όταν έγραψες το ποστ...

@x-watcher
Ναι εσένα εννοούσα :)
Ο χρήστης heinz είπε…
Καταρχήν @ioannisK, χαιρετισμούς.
Δεύτερον, για να κρίνουμε αν έπεσα μέσα ή έξω, πρέπει να δούμε αν το Ισραήλ είναι σήμερα σε καλύτερη ή χειρότερη θέση.
Προφανώς, δεν μπορώ να προβλέψω, λόγω της περιπλοκότητας.

Πχ, ποιος θα φανταζόταν ότι οι ΗΠΑ θα αποφάσιζαν να καταντήσουν το Μαγκρέμπ σ' αυτά τα χάλια και να αποσταθεροποιήσουν στη συνέχεια όλη τη Μ. Ανατολή; Εγώ πάντως, όχι.

Από την άλλη, η συμμαχία στην πράξη Ιραν-ΗΠΑ, δεν είναι καλά νέα για το Ισραήλ... Άρα;
Ο χρήστης Γιάννης Καραμήτρος είπε…
Σε χαιρετάω και εγώ, ώρες-ώρες δεν είμαι ευγενικός και ξεχάστηκα :)

Όπως έγραψες δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον με τη βελτιώση των σχέσεων Ιράν-ΗΠΑ.

Έχεις αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ φταίνει για τη τραγική κατάσταση στη Μέση Ανατολή; Για το Ιράκ δεν υπάρχει αμφιβολία, εμμονές του George W Bush γαρ αλλά για τη Συρία μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε προς Μόσχα πλευρά...

Ας υποθέσουμε ότι και για τη Συρία φταίνε οι ΗΠΑ τι κερδίζουν από την αποσταθεροποίηση άλλης μιας χώρας;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υποστράτηγος ε.α. Ράμπο

Ο Λάζαρος

Συνδιαμορφώνοντας την κοινωνία που οραματιζόμαστε