Ιδέες?


Παρακολουθώ με θυμό και άγχος τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των νέων...

To "κράτος σκοτώνει" λένε...

Σώώώώπα!! Τώρα τ' ανακάλυψαν; Όταν (υποτίθεται ότι) μελετούσαν Αντιγόνη, δεν το κατάλαβαν; Μπας και πέρασαν τον Προμηθέα Δεσμώτη για persona του World of Warcraft;

Σύνθημα της ΚΟΕ: Η Χρυσή Αυγή να γίνει παράνομη.

Τι λες ρε μεγάλεεεεε; Να τους κάνουμε γκέτο, να τα λένε μεταξύ τους, να αποκτήσουμε ακροδεξιά τρομοκρατία στο τέλος. Χώρια που αυτή η άποψη είναι τρομερή: τους σταλινικούς δηλαδή γιατί να τους αφήσουμε τότε;

Οι νέοι/νέες, αυταρχικό σύστημα μάθανε, αυταρχικό σύστημα αναμασούν.
Μηρυκάζουν δηλαδή. "Να πάτε στα μαθήματα", λένε οι μεν, "δεν πάμε πουθενά" απαντούν οι δε.
"Διάλογος" σε δεδομένο πλαίσιο. Και δεν αμφισβητούν οι επαναστατημένοι νέοι το πλαίσιο, τις νόρμες του αμφισβητούν. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για εγγενείς παθογένειες του συστήματος - νομίζουν ότι πρόκειται για απλές βλάβες. Γι' αυτό και είναι επαναστατημένοι, αλλά όχι επαναστάτες.

Χρειαζόμαστε νέες ιδέες, νέους τρόπους διάκρισης, νέα γλώσσα δηλαδή. Και το "μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι" είναι στην ίδια γλώσσα με το "αλήτες - προδότες - κομμουνιστές".

Τζίφος...

(η φωτό δική μου)

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Τι λες μωρέ Heinz, υπάρχουν στα σχολειά δάσκαλοι να μπορούν να δώσουν στην «Αντιγόνη» διάσταση πέρα από αυτή ενός τραγικού ρομάντζου; Όσο για τον «Προμηθέα Δεσμώτη» έχω την εντύπωση ότι δεν διδάσκεται - κάτι αναμενόμενο. Άντε να εξηγήσει ο φουκαράς ο φιλόλογος γιατί η Βία παραμένη σιωπηλή...
Ο χρήστης carder είπε…
Συμφωνώ με ολόκληρο το κείμενο..

..ιδέες πλέον που να αμφισβητούν τον ίδιο τους τον εαυτό, αξιώνοντας την μια ανθρώπινη ζωή, όχι τις ίδιες που τελικά μπορεί να είναι και ένα ψέμα.
Ο χρήστης athanasia είπε…
Τα παιδιά φταίνε που ακόμη κι όσα -λίγα- υπάρχουν στο αναλυτικό πρόγραμμα κι έχουν νόημα πετιούνται στα σκουπίδια με τον τρόπο που διδάσκονται ή χάνονται μέσα σε άχρηστες "γνώσεις"?

Και που οι -υποτιθέμενοι- μεγάλοι γύρω τους έχουν άλλο σετ αρχών(?) για όταν αυτοί αισθάνονται "θύματα" κι άλλο σετ αρχών(?) (ή καθόλου αρχές) όταν οι ίδιοι "θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους"?

Ευχές για την ημέρα...
Ο χρήστης heinz είπε…
@athanasia

Δεν ξέρω αν είναι εντελώς άμοιρα ευθυνών - από μια ηλικία και μετά, παίρνεις στην πλάτη σου την ευθύνη των επιλογών σου.

Αυτό δεν αθωώνει σε καμιά περίπτωση εμάς τους ίδιους, είτε ως δασκάλους, είτε ως γονείς, είτε απλώς ως ενηλίκους βέβαια...

Χρόνια πολλά και καλά athanasia!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υποστράτηγος ε.α. Ράμπο

Ο Λάζαρος

Συνδιαμορφώνοντας την κοινωνία που οραματιζόμαστε