Άλλη μια φορά

Άλλη μια φορά, το Ισραήλ συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος της γειτονιάς - κι άλλη μια φορά η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί προκλητικά.

Αυτή τη φορά έχουμε:

1. Πειρατεία. Αυτός ακριβώς είναι ο όρος για κατάληψη σκάφους σε διεθνή ύδατα χωρίς την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών. ("διεθνή ύδατα" κι όχι βεβαίως "διεθνή χωρικά ύδατα" όπως βλακωδώς γράφουν και λένε φωστήρες της ελληνικής δημοσιογραφίας).

2. Απαγωγή. Αυτό ακριβώς κάνει κάποιος, όταν μεταφέρει επιβάτες του πλοίου που έπεσε στα χέρια πειρατών, κάπου, χωρίς τη θέλησή τους. Το ότι στη συνέχεια τους απελαύνει από 'κει που οι ίδιοι οι απαγωγείς τους μετέφεραν, ξεπερνά τα όρια του γελοίου.

3. Δολοφονίες. Στα πλαίσια της πειρατικής επίθεσης προφανώς. Κι αν αντιστάθηκαν οι νεκροί, (με στειλιάρια απ' ό,τι φαίνεται), είχαν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, όπως καθένας που δέχεται πειρατική επίθεση.

 1982 - Από τη σφαγή στα στρατόπεδα Σάμπρα
και Σατίλα. Ούτε και ' κει βρέθηκαν υπεύθυνοι...

Επ' αυτών (για την πειρατεία και τις συνέπειές της δηλαδή) δεν υφίσταται καμιά αμφιβολία, το ίδιο το Ισραήλ εξάλλου, επισήμως παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε σε διεθνή ύδατα.

Υπάρχει όμως - κι αν κάνω λάθος διορθώστε με - και κάτι ακόμα: ένοπλη επίθεση εναντίον ελληνικού (και τουρκικού κλπ.) εδάφους. Νομίζω ότι, όταν ένα πλοίο πλέει εντός των χωρικών υδάτων μιας χώρας, υπόκειται στο νομικό καθεστώς της χώρας αυτής. Όταν όμως πλέει σε διεθνή ύδατα, ισχύει ο νόμος της χώρας της οποίας τη σημαία φέρει το πλοίο - δηλαδή είναι ελληνικό έδαφος, ή παναμαϊκό έδαφος κ.ο.κ.

Κι οι δυνάμεις του Ισραήλ, επιτέθηκαν επί ελληνικού εδάφους.

Γιωργάκη τι γίνεται; Πρωθυπουργεύεις ή περιμένεις από τον Erdogan να σώσει την τιμή της περιοχής;
Και - τώρα που το θυμήθηκα: που 'ναι ρε Γιωργάκη οι ευαισθησίες σου για τις ΜΚΟ που ήσουν λαλίστατος και υποστηρικτικότατος κάποτε;

Θα κάνεις τον πρωθυπουργό επιτέλους ή όχι;

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Πολύ σωστά, πρόκειται για επίθεση εναντίον (οιονεί) Ελληνικού και Τουρκικού εδάφους. Κατά τα λοιπά, σύγκρινε τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ («Αυτήν τη στιγμή προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα. [...] Δεν υπάρχει δικαιολογία στην χρήση τέτοιας έκτασης βίας, την οποία φυσικά καταδικάζουμε») και του Τούρκου ομολόγου του («Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για μια τέτοια πειρατική δραστηριότητα κάποιας χώρας. [...] Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας. Έχουμε τη δύναμη αυτή»)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υποστράτηγος ε.α. Ράμπο

Ο Λάζαρος

Συνδιαμορφώνοντας την κοινωνία που οραματιζόμαστε