Ηλίθιοι ή καθάρματα = επικίνδυνοι

Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη η μαζική αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί είναι ηλίθιοι - ή απλώς καθάρματα.
Αν δεν καταλαβαίνουν ότι από δω και πέρα, θα ξεσπάσει πάλι ένας μακρόχρονος κύκλος επιθέσεων αυτοκτονίας μέσα στο Ισραήλ, είναι ηλίθιοι.
Αν το καταλαβαίνουν και απλώς δεν τους ενδιαφέρει, είναι καθάρματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνοι.

Οι ηλίθιοι αυτόκλητοι απολογητές του Ισραήλ, θα σπεύσουν πάλι (και στην Ελλάδα), να μηρυκάσουν τις δικαιολογίες για "νόμιμη άμυνα απέναντι στην τρομοκρατία".

Για τους ίδιους λόγους που προαναφέρονται, κι αυτοί ή ηλίθιοι, ή καθάρματα είναι.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βρω άλλη ερμηνεία...

-------------

Προσέξτε ότι δεν αναφέρομαι στα αθώα θύματα (μαζική πλειοψηφία) μεταξύ των Παλαιστινίων - δεν χρειάζεται. Η κακοήθεια (όπως ο καρκίνος δηλαδή) του Ισραήλ στην περιοχή, αναδεικνύεται επαρκώς από το τι προκαλεί στους δικούς του πολίτες.

-------------

Υ.Γ. Μια σκέψη είναι, ότι τρέχουν να προλάβουν την ανάληψη των καθηκόντων του Ομπάμα - ό,τι προλάβουν να κάνουν μέχρι τότε. Το 'χα σκεφτεί αλλά το θεώρησα μάλλον άσχετο, ο Κούλογλου πάντως, φαίνεται να το θεωρεί δεδομένο. Αν είναι έτσι, τότε είναι καλά τα νέα. Αλλά, φοβάμαι, ότι δεν είναι έτσι ακριβώς....

Σχόλια

Ο χρήστης Stavros P (isisdoros) είπε…
Όπως με τους περισσότερους καρκίνους χρειάζεται και αυτός αφαίρεση.Το από που προήλθε έπεται.

Καλές γιορτές.
Ο χρήστης heinz είπε…
@Stavros P (isisdoros)

Θέλει αφαίρεση - πράγματι. Αλλά αυτό πρέπει να το κάνουν κάποτε οι ίδιοι οι πολίτες του Ισραήλ.
Και, δεν το βλέπω...
Ο χρήστης rosie είπε…
Hλίθιοι, σε καμιά περίπτωση. Καθάρματα; Ναι. Φοβισμένοι; Επίσης. Π{ιασμένοι στα δίχτυα του φόβου που οι ίδιοι σκόρπισαν.

Εχω επισκεφτεί 2 φορές τα Ιεροσόλυμα, (οχι για προσκυνηματα) και αυτό που είδα και ένιωσα ήταν σκληρούς, φοβισμένους, φανατικούς ανθρώπους. Οχι στο Τελ-Αβιβ, εκεί ο κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός.
Είδα δασκάλους να βγάζουν βόλτα τα παιδάκια και να χουν στο χέρι το καλάσνικωφ. Είδα υπαλλήλους στο αεροδρόμιο, ο μεγαλυτερος είναι βαριά 30, που δεν έχουν καμια διαφορά από την εικόνα που έχουμε για τα ες-ες. Είδα τη γειτονιά των ορθόδοξων εβραίων, ενα δικό τους σύμπαν, κλειστο με μπάρες, και στημένα όπλα. Είδα ζευγαράκια να περπατούν και να φλερτάρουν, να κάθονται στα καφέ και δίπλα από την τσάντα τους να έχουν όπλα. Είδα στρατιώτες, αγόρια και κορίτσια , λίγο μεγαλύτερα από εφηβάκια. Είδα πεντακάθαρες εβραίικες γειτονιές και παραδίπλα εγκατάλειψη και σκουπίδια στις αραβικές γειτονιές. Είδα στο παζάρι, μυρωδιές ανατολής και χρώματα παντρεμένες με το φόβο. Είδα παιδάκια 3 χρονων με τα παραδοσιακά μπουκλάκια, και μαμάδες τυλιγμένες και σφιγμένες με μαντήλια στο κεφάλι και καλυμένα χέρια. Χαμόγελα δεν είδα. Είδα φανατισμό και μίσος. Και καχυποψία. Εκεί, είσαι ύποπτος. Κι ας μην είσαι. Ακόμα και την ώρα που ο υπάλληλος της ρεσεψιον στο Κινγκ Ντειβιντ σου χαμογελά. Είσαι υπό παρακολούθηση.

Είναι φαύλος κύκλος. Με αρχή. Αλλά δίχως τέλος.
Ο χρήστης heinz είπε…
@rosie

Πέρα από ο,τιδήποτε άλλο (κι είναι όλα καλά), ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!
Ο χρήστης rosie είπε…
Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Με τιμάτε πολύ. Και όχι, δεν το κάνω επαγγελματικά (το γράφειν) :)
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
Τι ήθελα και μπήκα να σου ευχηθώ kardia mou?

Πάλι στη σκουληκότρυπα των σκέψεων, του αναγκαστικού σφιχταγκαλισμού με την πιο σκοτεινή φύση του ζώου που κρύβουμε μέσα μας, στο έρεβος της παράκρουσης κάποιων που γίνονται ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ από το εμπόριο όπλων και το πετρέλαιο που ορίζει ολόκληρες στρατηγικές και πολιτικές γεωθηρίας, δεν αντέχω...

Μου έλειψες κωλόπαιδο!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Υγ- α ναι καλέ, χρόνια πολλά!

ΥΓ2- και πού'στε, το αναδημοσιεύω ως έχει, κείμενο και rosie-σχόλιο και απονέμω κι εύσημα!
Ο χρήστης rosie είπε…
να ρωτήσω το που; )είμαι κι άσχετη.. :(
Ο χρήστης Aphrodite είπε…
E, μου πήρε λίγο να διαβάσω το χαμό στου Κούλογλου είναι η αλήθεια, και κάποια σχετικά δημοσιεύματα σε ξένο τύπο. Οπότε μπες κοριτσάρα εδώ να δεις τι εννοώ αναδημοσίευση.

Και μη χειρότερα ρε παιδιά...
Ο χρήστης heinz είπε…
Γεια σου Αφροδίτη!
Long time no see!

Χρόνια Πολλά σε όλους, εσένα, παιδιά, εκείνον!
Ο χρήστης doctor είπε…
Προσοχή μην πέσουμε στο λάθος να μην καταδικάσουμε και την Χαμάς, μία θρησκόληπτη φασίζουσα φονταμενταλιστική οργάνωση, η οποία φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για όσα γίνονται και ο ρόλος της στρέφεται ευθέως κατά του παλαιστινιακού λαού, αποτελώντας το τέλειο άλλοθι για το εθνικιστικό Ισραήλ.

Ο αραβικός κόσμος πολύ σωστά καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ, αλλά και τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ούτε έχουμε επίσης το δικαίωμα να θεωρούμε το Άουσβιτς του Β’Παγκοσμίου Πολέμου ως μια αναδρομική “Θεία Δίκη”, ως μια Νέμεση για τα όσα κάνουν τώρα οι Ισραηλινοί.
Είναι οξύμωρο να κόπτεται κάποιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό να συμψηφίζει με θετικά σχόλια για τα αίσχη του Χίτλερ ή να παραβλέπει την εξτρεμιστική δράση της Χαμάς.

Όσο επικρατεί ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία, δεν πρόκειτα να λυθεί τίποτα.
Μόνο οι μετριπαθείς πολιτικοί (όπως π.χ. ο εκλιπών Αραφάτ) ένθεν κακείθεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη.

Δυστυχώς όμως επικρατούν πάντα οι αλαλαγμοί, οι βρυχηθμοί, τα ουρλιαχτά και τα τύμπανα του πολέμου. Η πώλωση είναι πιο εύκολη από την κριτική σκέψη.

Το κακό με το Ισραήλ είναι ότι δεν τείνει χείρα φιλίας στα γειτονικά αραβικά κράτη, αγνοώντας ότι με τον γείτονά σου είσαι καταδικασμένος να έχεις καλές σχέσεις. Άλλως, θα βρίσκεσαι πάντα σε καθεστώς πολέμου με το όπλο παρά πόδα και θα κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό…

doctor
Ο χρήστης heinz είπε…
@doctor

Κανείς δεν θεωρεί το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δικαιολογημένο από οποιαδήποτε άποψη. Αλλά - μια και το ανέφερες:

Πρέπει κάποια στιγμή, το Ολοκαύτωμα να "απο-εβραιοποιηθεί" και να "απο-γερμανοποιηθεί". Οι εθνότητες που ενεπλάκησαν δεν έχουν σημασία - η διεργασία της εξόντωσης του "άλλου" είναι που μετράει. Γι' αυτό, κι επειδή το ξαναζούμε εδώ κι εκεί (π.χ. Ρουάντα), πρέπει να το εντάξουμε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ερμηνείας.
Παράλληλα, το κράτος του Ισραήλ, πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί για αντισημιτισμό, όποιον το κατηγορεί για τις ενέργειές του. Ακόμα κι αν κάποιος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ, αυτός δεν είναι (όχι αυτομάτως τουλάχιστον) αντισημίτης. Επίσης, η άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν μπορεί να είναι ποινικό αδίκημα, και το ίδιο ισχύει και για την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Η ιστορία δεν είναι δυνατόν να νομοθετείται...

Τώρα για τη Χαμάς, δεν ξέρω λεπτομέρειες (μόνο ό,τι λένε τα δυτικά ΜΜΕ). Αλλά, είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση όλων των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της Δυτ. όχθης. Και Ισραήλ, ΗΠΑ, ΕΕ, την "καθάρισαν" με ωμό τρόπο, ξαναστήνοντας τους ανθρώπους της Φατάχ, που είναι γνωστοί (πλέον) για την διαφθορά τους. Η Χαμάς, μπορούσε να γίνει συνομιλητής του Ισραήλ, αλλά οι τελευταίοι προτιμούσαν την Φατάχ (το γιατί, νομίζω ότι το καταλαβαίνει ο καθένας).... Πάντως, αν δεν μας αρέσει η Χαμάς, από πίσω έρχονται οι "αδελφοί μουσουλμάνοι" (μπρρρ....), γι' αυτό ας το ξανασκεφτούμε.

Τέλος, έχει αρχίσει να προτείνεται από την Παλαιστινιακή πλευρά μια άλλη λύση: η ενσωμάτωση όλων των εδαφών στο Ισραήλ, και η ταυτόχρονη μετατροπή των Αράβων κατοίκων αυτών των εδαφών, σε πολίτες του Ισραήλ, με πλήρη δικαιώματα. Αυτό βέβαια, είναι κάτι που το Ισραήλ πολύ δύσκολα θα χειριστεί (χιχιχι....)...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υποστράτηγος ε.α. Ράμπο

Ο Λάζαρος

Συνδιαμορφώνοντας την κοινωνία που οραματιζόμαστε