Πέμπτη, Ιανουαρίου 01, 2009

2009


Πολλές φορές αναρωτήθηκα σε τι διαφέρουμε από τα ζώα.
Στην "διαδικασία παραγωγής νοήματος", λέει η θεωρία. Ε καλά, το λέω και 'γω και κάνω πως δεν βλέπω το κενό: και που ξέρω - αφού δεν είμαι γάτα - τι νόημα (μπορεί ίσως να) παράγει μια γάτα; Ούτως ή άλλως, είμαι καταδικασμένος να βλέπω τα πράγματα μονόπλευρα - σαν άνθρωπος.

Αλλά, πάμε με αυτή την υπόθεση. Υποθέτω τότε, ότι αυτό που με διακρίνει από τα ζώα, δεν είναι η γνώση. Και τα ζώα έχουν γνώση. Το βασικό, είναι η επίγνωση: το ότι ξέρω ότι έχω γνώση, η γνώση της γνώσης μου δηλαδή.

Και, βασική επίγνωση είναι αυτή της ανθρώπινης υπόστασής μου.
Ας μη το μακρύνω πρωτοχρονιάτικα: αυτό που θέλω να πω είναι ότι, η επίγνωση της υπόστασής μου, με οδηγεί να ταυτίζομαι με τους άλλους, είτε Παλαιστίνιοι, είτε μετανάστες, είτε οι γύρω μου, φίλοι μου, παιδιά μου και βεβαίως (πρωτίστως) η σύντροφός μου.

Κι είναι αυτή η συντροφικότητα, που εύχομαι να απλωθεί φέτος, από τις ΗΠΑ μέχρι την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Κίνα, την Αφρική, τις φτωχογειτονιές όλου του κόσμου.

Αλλά και στο σπίτι κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Συντροφευμένο 2009 σε όλους!


(η φωτό είναι δική μου, από το μετρό - προφανώς!)

4 σχόλια:

rosie είπε...

Σωστά!! Στη συντροφικότητα λοιπόν ας ευχηθούμε.

Σε μια συντροφικότητα που εμπεριέχει συναισθήματα, καλύπτει ανάγκες, προσφέρει ασφάλεια και προπάντων μας κάνει να νοιώθουμε πλήρεις μ' εμάς και με τους άλλους.

Ισως το μυστικό σε όλα αυτά να είναι το νοιάξιμο. Ας νοιαζόμαστε λοιπόν, μπας και καταφέρουμε να γίνουμε περισσότερο ανθρώπινοι.

Χρόνια σας Πολλά :)

athanasia είπε...

Ωραία ευχή - και δύσκολη...
Καλή χρονιά! :)
Υ.Γ. Η φωτογραφία εξαιρετική.

giant13 είπε...

Συντροφικότητα!

Μια λέξη που περικλείει τόσες άλλες, όπως ανιδιοτέλεια, αγάπη, στοργή, φροντίδα.

Τυχερός όποιος έχει συντρόφους στην ζωή του η καλύτερα όποιος καταφέρει να έχει.
Γιατί πρώτιστα εξαρτάται απο μας.

Καλή Χρονιά, υγεία,ευτυχία, συντροφικότητα.

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色