Για τον σκουπιδοντενεκέ (ρε γαμώτο);

Ρε έχει πλάκα ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Τριπλασιάζει τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Αλλά μερικοί γκρινιάζουν, γιατί τώρα κατάλαβαν ποια κριτήρια επικρατούν στις τοπικές εκλογές. Φαντάστηκαν μάλλον ότι, τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησαν κάποια «κοινωνική αλλαγή», που έφερε (υποτίθεται) τα χρόνια προτάγματα της Αριστεράς να γίνουν αιτήματα της κοινωνίας. Εννοώ, αυτής της κοινωνίας,που είναι όπως είναι, κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Και δεν υπάρχει πιστότερος καθρέφτης του πώς είναι η κοινωνία μας, από τα κριτήρια που επικρατούν στις τοπικές εκλογές.

(Όποιος δεν έχει δει δημοτικό σκουπιδοντενεκέ να μετακομίζει καθημερινά από την πόρτα του ενός σπιτιού στην πόρτα του διπλανού και πάλι πίσω, μάλλον ζει στη Ζυρίχη).

Εξάλλου, αν ήταν η κοινωνία όπως θα θέλαμε να είναι, δεν θα υφίστατο η ανάγκη της Αριστεράς. Αλλά μάλλον, δεν μας κόβει ούτε τόσο.

Άρα, η κοινωνία είναι όπως είναι, κι όσο νωρίτερα το καταλάβουν κάποιοι, τόσο ταχύτερα θα γίνουν αποτελεσματικότεροι. Και είμαστε ήδη εξόφθαλμα αποτελεσματικοί.

Γιατί, τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε μια σημαντικότατη νίκη. Εξ ου κι οι μαυρισμένες φάτσες των ΝΔΠΑΣΟΚων σήμερα. Ξέρουν ήδη, αυτό που εμείς δεν έχουμε δει καν. Κι αυτό δεν αφορά τη «νίκη της Δούρου», προσωπικά δεν με συγκινεί καθόλου η νίκη κάποιου που είναι επώνυμος και με υψηλή αναγνωρισιμότητα.

Αυτό που βλέπουν - κι εμείς όχι - είναι το εξής:

- Άμα είσαι νέος, άγνωστος, «δε σε ξέρει ούτε η μάνα σου».
- Δε φοράς κοστούμια, δε λες μεγάλες κουβέντες.
- Κατεβαίνεις στο κέντρο της Αθήνας, και λες «οι μετανάστες δεν είναι ο εχθρός».
- Εμφανίζεσαι στην παραδοσιακά συντηρητική Α' Αθηνών και τους σερβίρεις ωμά «να γίνει τζαμί εδώ».
- Σαρκάζεις ακόμα και τον εαυτό σου στα social media και δεν παριστάνεις τον σοβαροφανή «ήρθα-να-σας-σώσω-γιατί-είμαι-ο-Μεσσίας», «εγώ-έχω-άκρες-και-μέσα».

Αν, μετά από όλα αυτά, καταφέρνεις να περάσεις στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών σ' αυτή την περιφέρεια, τότε:

- Έχεις περάσει το μήνυμα της Αριστεράς, με έναν τρόπο αποτελεσματικό.
- Έχεις δώσει πρόσωπο σε μια σύγχρονη Αριστερά, με την οποία ο Αθηναίος μπορεί να ταυτιστεί.
- Έχεις δείξει τον δρόμο για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα.

Ο αγώνας της Αριστεράς, κυρίως στην Ελλάδα, είναι μαραθώνιος δρόμος. Κι ο Σακελλαρίδης αποτέλεσε την πολύ μεγάλη νίκη κατά τη γνώμη μου - τεράστια νίκη. Να το καταλάβουμε - η ΝΔΠΑΣΟΚ το κατάλαβε, βλέπεις είναι εμπειρότερη από το 4%.

Ανασκουμπωθείτε άμεσα για τις Ευρωεκλογές.

Να τους τσακίσουμε πολιτικά και ηθικά, να καταλάβουν ότι η Αριστερά ήρθε για να μείνει - γιατί πρώτη φορά επιστρέφει ως μεγάλη κοινωνική δύναμη, μετά από ακριβώς 65 χρόνια!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά το θέτεις.
Ο νεαρός και παντελώς άγνωστος Σακελλαρίδης είναι η επιλογή που έπρεπε να ακολουθήσει ο Συριζα και σε άλλες τις υποψηφιότητες.
Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει ευνουχιστεί και μεταλλαχθεί μετά απο σαράντα χρόνια συνεχώς αποβλάκωσης,και δεν είναι εύκολο να αλλάξει απο την μια στιγμή στην άλλη,ειδικά στην περιφέρεια.
Θέλει κόπο και αγώνα πολύ ακόμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υποστράτηγος ε.α. Ράμπο

Ο Λάζαρος

Συνδιαμορφώνοντας την κοινωνία που οραματιζόμαστε